Στο κατάμεστο μέσα και έξω χώρο του Συνεδριακού Κέντρου Κατερίνης
ΚΟΥΚΟ#ΔΗΜΟΣ

– Συνάδελφοι του από όλη την Ελλάδα έδωσαν το παρών στην επίσημη πρώτη του Κώστα Κουκοδήμου – Μανώλης Κεφαλογιάννης, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Μάριος Σαλμάς, Κώστας Σκρέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Κασαπίδης Γιώργος, Κουτσούμπας Ανδρέας, Μπουκώρος Χρήστος, Γιώργος Στύλιος, Γιόγιακας Βασίλης, Αντωνιάδης Γιάννης, Γιαννάκης Στέργιος, πρώην βουλευτές βρέθηκαν από νωρίς στην Κατερίνη

– Διαβάστηκαν χαιρετισμοί του πρ. Προέδρου της Ν.Δ. και πρ. Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του πρ. Προέδρου της Βουλής και πρ. Προέδρου της Ν.Δ. Βαγγέλη Μειμαράκη

«Κάνω ενώπιον σας το επόμενο βήμα μου», είπε ο Κώστας Κουκοδήμος στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Κατερίνης και ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το δήμο Κατερίνης καταχειροκροτούμενος και φανερά συγκινημένος από το πανηγυρικό κλίμα που δημιουργήθηκε στην αίθουσα.

Η πολυσυζητημένη υποψηφιότητα του εν ενεργεία βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Κουκοδήμου έγινε την περασμένη Παρασκευή το βράδυ στο Συνεδριακό Κέντρο, με υψηλή εκπροσώπηση μάλιστα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. και συναδέλφους του από όλη την Ελλάδα.

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ
Με αναφορά στην πολιτική του πορεία τα τελευταία 11 χρόνιοα στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας, αιτιολογώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στο να πάρει την απόφαση να διεκδικήσει το δήμο Κατερίνης άνοιξε την ομιλια του ο Κώστας Κουκοδήμος.

«Όταν το 2004 κρέμασα τα αθλητικά μου παπούτσια, επιχειρώντας το πρώτο μου άλμα στην πολιτική, αναλαμβάνοντας την τιμητική θέση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού με πρόταση του Κώστα Καραμανλή, ήξερα πολύ καλά πως είχε έρθει η ώρα να ανταποδώσω.

Να ανταποδώσω την αγάπη, την υποστήριξη όλων σας και όλων των ελλήνων στους δύσκολους αγώνες στα γήπεδα όλου του κόσμου.

Οταν το 2007 έκανα το επόμενο άλμα μου στην πολιτική ήξερα πως είχε έρθει η στιγμή να ανταποδώσω στην πατρίδα υπηρετώντας την με ήθος και συνέπεια. Και αυτό έπραξα στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής μου θητείας με γνώμονα πάντα το καλό του τόπου.

Σήμερα είναι για μένα μια ακόμη σημαντική ημέρα. Γιατί νοιώθω έτοιμος και δυνατός να κάνω ένα ακόμη βήμα μπροστά».

Αναφερόμενος στο σχέδιο του για την αλλαγή πορείας της Κατερίνης τόνισε πως βασικοί άξονες του προγράμματός του είναι η Κοινωνική Πολιτική με πρώτη την υγεία και την πρόνοια, η επιχειρηματικότητα, η ανάπτυξη, η απασχόληση, ο τουρισμός, ο πολιτισμός, ο εθελοντικός και ο αθλητισμός.

Ανακοίμωσε τη δημιουργία τριών αντιδημαρχιών, του Τουρισμού, της Αγροτικής Ανάπτυθξης και του Εθελοντισμού,

Βασικοί στόχοι του όπως είπε, η ποιότητα ζωής, η καθημερινότητα, το πειρβάλλον, η πολιτική προστασία και η διαφάνεια.

Εκανε εκτενή αναφορά σε όσα όπως είπε «ενοχλούν» σήμερα το δημότη και τόνισε:

«Δεν θέλουμε δημαρχοκεντρικό σύστημα διοίκησης του ενός ανθρώπου.
Δεν θέλουμε να περιμένει ο δημότης στον προθάλαμο του γραφείου του δημάρχου για να διεκπεραιώσει τα αυτονόητα.

Δεν θέλουμε να κάνει υπόκλιση σε κανένα γραμματέα για να ικανοποιηθεί το αίτημά του.

Δεν θέλουμε ένα δημοτικό συμβούλιο άβουλο, άτολμο και κυρίως άφωνο.

Δεν θέλουμε δημοτικό συμβούλιο που θα παίρνει αποφάσεις κλείνοντας τα αυτιά του στην κοινωνία, όπως στην υπόθεση των Ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη ή στην περίπτωση του Πέλεκα ή τα σκουπίδια στη Γανόχωρα (ΣΜΑ) ή στο ΧΥΤΑ ή τον Βιολογικό ή τα πεζοδρόμια στα αστικά.

Δεν θέλουμε προνομιούχους και αποκλεισμένους δημότες. Αυτούς που συνομιλούν μαζί μας και τους «απέναντι».

Γιατί δεν υπάρχουν «απέναντι» στις τοπικές κοινωνίες.

Θέλουμε διαφάνεια. Θέλουμε να ξέρουν οι πολίτες για κάθε μικρό ή μεγάλο έργο, για κάθε παρέμβαση που γίνεται πόσα χρήματα σπαταλώνται και όχι αναθέσεις στον εαυτό μας.

Θέλουμε να ξέρουμε τι χρωστά και σε ποιους ο δήμος, τι περιουσία έχει, τι υποχρεώσεις τρέχουν, πόσα δάνεια πήρε.

Θέλουμε να ξέρουμε τι έγινε στον Πέλεκα, πού πήγαν τόσα υλικά από την κοίτη του ποταμού

Θέλουμε να ξέρουμε τι γίνεται με τον παραθεριστικό οικισμό της Ολυμπιάδας στον Κορινό. Πού πήγαν τα λεφτά των δημοτών. Τι γίνεται με το έργο;

Θέλουμε όμορφη είσοδο της πόλης και από Αθήνα και Από Θεσσαλονίκη.

Θέλουμε πολιτιστικό κέντρο και όχι ένα κουφάρι να στέκεται στην είσοδο της Κατερίνης.

Και θέλουμε να ξέρουμε γιατί έμεινε κουφάρι.

Φτάνει πια με τα παρτέρια και τις κακόγουστες, πρόχειρες κατασκευές που όλοι αναρωτιούνται πόσο κοστίζουν, ποιος θα τα συντηρεί και άλλα πολλά.

Θέλουμε συνολικό σχεδιασμό για την τουριστική ανάδειξη και προβολή των ακτών της Κατερίνης

Θέλουμε σχέδιο για την υποστήριξη του εξαιρετικού χειμερινού προορισμού στο Ελατοχώρι.

Θέλουμε να ξανανοίξουμε το πλατανόδασος και να το κάνουμε κέντρο αναφοράς όπως ο Άγιος Νικόλαος στη Νάουσα.

Μας ενοχλούν οι κακοσυντηρημένες υποδομές, με πρώτο το ίδιο το δημαρχείο που τώρα μάθαμε ότι 12 χρόνια μετά, βρήκαν χρήματα και θα το βάψουν.

Μας ενοχλεί η ανυπαρξία ελεύθερων χώρων, η απόφαση του ενός και μόνο ανδρός για το αν θα μπουν φώτα και σε ποιον δρόμο ή αν θα πέσει άσφαλτος και σε ποια οδό ή αν θα μετακινηθούν τα παρτέρια στον πεζόδρομο και πού.

Θέλουμε να λειτουργούν οι γειτονιές μας αυτόνομα και να διαθέτει η καθεμιά τις δικές της αθλητικές και κοινωνικές υποδομές.

Για το σκοπό αυτό, Θα αξιοποιήσουμε όλους τους αθλητικούς χώρους των σχολείων της Κατερίνης, θα δημιουργήσουμε υπαίθριους χώρους άθλησης που παράγουν ρεύμα για το δήμο όπως (Αθήνα, Τρίκαλα, Στυλίδα)
Θα τους αναβαθμίσουμε και θα τους καταστήσουμε αυτόνομους πόλους αθλητισμού και αναψυχής».

ΧΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ
Αναφερόμενος στη δημοτική του παράταξη τόνισε: «Επιτρέψτε μου να πω δυο λόγια για τη δημοτική παράταξη της οποίας θα ηγηθώ επειδή πολύς λόγος έγινε για στηρίξεις, κόμματα, ανεξάρτητους και εξαρτημένους υποψήφιους.

Υπηρέτησα το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ως βουλευτής από το 2007 έως σήμερα αδιάλειπτα. Είχα την τύχη να συνεργαστώ με τον Κώστα Καραμανλή, τον Αντώνη Σαμαρά, τον Βαγγέλη Μειμαράκη, τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δεν θα βαφτιστώ ανεξάρτητος. Θα ήταν υποκρισία. Έχω κομματική ταυτότητα και είμαι περήφανος γι’αυτήν.

Έντιμα όμως και καθαρά δηλώνω πως είμαι έτοιμος να στυλώσω πόδια σε όποιον δεν στηρίξει τον τόπο μου.

Στο ψηφοδέλτιο μας, συμμετέχουν πολίτες από όλους τους κοινωνικούς χώρους, από διαφορετικούς πολιτικούς σχηματισμούς, συμπολίτες μας που έχουν μια διακριτή κοινωνική και επαγγελματική διαδρομή. Με ήθος και αξιοπρέπεια

Σ’ αυτό το προσκλητήριο δεν ζητάμε πιστοποιητικό πολιτικών ή κομματικών φρονημάτων.

Διαπιστευτήριο για κάθε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο είναι η αγάπη για τον τόπο».

Σήμερα καταθέτουμε τη δική μας πρόταση για το δήμο Κατερίνης αλλά και κάτι παραπάνω: Μια πρόταση σωστής πολιτικής συμπεριφοράς απέναντι στους δημότες. Χωρίς αλαζονεία, ειρωνεία, μιζέρια, αδιαφορία, εκδικητικότητα.

Οφείλεις σεβασμό και ευγένεια. Οφείλεις στο δημότη ενημέρωση, διαφάνεια. Πρέπει να γνωρίζει ο δημότης που έχει πάει και η τελευταία δεκάρα του δήμου δηλαδή των δικών του χρημάτων. Όλα στο φως Δεν γίνεται να δημιουργείς συνθήκες χαμηλών προσδοκιών στους δημότες για να αισθάνονται ικανοποιημένοι με τα αυτονόητα, με παγκάκια, δέντρα και παρτέρια. Δεν γίνεται να χαμηλώσουμε άλλο τον πήχη.

Στο κλείσιμο της ομιλίας του ο Κώστας Κουκοδήμος είπε: « Σήμερα, σ’αυτή την αίθουσα, ενώπιον σας κάνω το επόμενο βήμα. Αναλαμβάνω μια μεγάλη υποχρέωση.

Καταθέτω την πρόταση, τη γνώση, την εμπειρία μου, την ψυχή και την αγάπη μου για την Κατερίνη. Κι αυτός είναι ο ΜΟΝΟΣ λόγος που θέτω υποψηφιότητα για το αξίωμα του Δημάρχου Κατερίνης.

Γιατί θέλω να σας επιστρέψω όσα μου προσφέρατε απλόχερα τόσο με την ψήφο σας, όσο και με την συμπαράσταση και την πίστη σας σε δύσκολες στιγμές της πολιτικής μου πορείας.

Σε στιγμές που κάθε άλλος άνθρωπος θα αισθανόταν μόνος. Σας λέω λοιπόν πως εγώ δεν ένιωσα ποτέ μόνος, γιατί ήσασταν πάντα στο πλευρό μου.

Πρώτα με το χειροκρότημά σας στα γήπεδα, αργότερα με την ψήφο σας στις εκλογές, και πάντα με το χαμόγελό σας στις δυσκολίες. Γνωρίζετε την ιστορία μου, την πορεία μου, το χαρακτήρα μου. Εδώ έφτιαξα τη ζωή μου, δημιούργησα την οικογένεια μου, εδώ ζουν και μεγαλώνουν τα παιδιά μου. Έρχεται λοιπόν κάποια στιγμή, για τον καθένα μας, που πρέπει να επιλέξει.

Αυτή η στιγμή ήρθε για εμένα. Ένας κύκλος κλείνει.

Γιατί δεν έμαθα να «γαντζώνομαι στις καρέκλες» και το απέδειξα στο παρελθόν και το αποδεικνύω και σήμερα. Ένας κύκλος όμως κλείνει και για το δήμο Κατερίνης. Και το ξέρουν. Έδωσαν αυτό που μπορούσαν 12 χρόνια τώρα. Το βλέπουν κι αυτοί πως ήρθε η ώρα να αφήσουν και νέα πρόσωπα, και νέους ανθρώπους, και νέες ιδέες να διαθέσουν και τις δικές τους δυνάμεις.

Ας μην στερήσουν από το δήμο μας την ευκαιρία να αλλάξει σελίδα, επειδή κάποιοι –ΟΧΙ ΟΛΟΙ- αρνούνται πεισματικά να εγκαταλείψουν τις καρέκλες τους.

Κλείνοντας, θέλω να επαναλάβω πως είμαι πολύ περήφανος που σας υπηρέτησα στην κεντρική πολιτική σκηνή, με ήθος και εντιμότητα, συνέπεια και ειλικρίνεια.

Θα είμαι περήφανος να σας υπηρετήσω και ως Δήμαρχος Κατερίνης

Κι επειδή πολλά ακούσατε και διαβάσατε,

Σήμερα σας δηλώνω έντιμα πως αν αύριο προκηρυχτούν εθνικές εκλογές ΔΕΝ θα είμαι υποψήφιος στο εθνικό ψηφοδέλτιο παρά μόνο σε αυτό της 19ης Μαΐου ως υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης».

Ποιοι βρέθηκαν στην Κατερίνη
Μανώλης Κεφαλογιάννης – Ευρωβουλευτής
Γιώργος Κουμουτσάκος Βουλευτής Β’ Αθηνών
Γιάννης Κεφαλογιάννης Βουλευτής Ρεθύμνης
Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου Βουλευτής Β΄Αθηνών
Μάριος Σαλμάς Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας
Σκρέκας Κώστας Βουλευτής Τρικάλων
Καλαφάτης Σταύρος Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
Κασαπίδης Γιώργος Βουλευτής Κοζάνης
Κουτσούμπας Ανδρέας Βουλευτής Βοιωτίας
Μπουκώρος Χρήστος Βουλευτής Μαγνησίας
Στύλιος Γιώργος Βουλευτής Αρτας
Γιόγιακας Βασίλειος Βουλευτής Θεσπρωτίας
Αντωνιάδης Γιάννης Βουλευτής Φλώρινας
Γιαννάκης Στέργιος Βουλευτής Πρέβεζας
Πρώην βουλευτές
Λάζαρος Τσαβδαρίδης πρ. Βουλευτής Ημαθίας
Ζέτα Μακρή πρ. Βουλευτής Μαγνησίας
Γιώργος Καλατζής πρ. βουλευτής Καβάλας
Σταμενίτης Διονύσης πρ.βουλευτής Πέλλας

Επίσης το παρών έδωσαν οι:
Δημήτρης Χριστογιάννης πρ. Βουλευτής Πιερίας
Βαγγέλης Λαγδάρης Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού
Ανέστης Μυστρίδης Διοικητής Νοσοκομείου Κατερίνης
Λευτέρης Κλώνος Υπεύθυνος Ν.Δ. στο νομό Πιερίας
Γιάννης Κουρινιώτης Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ν.Δ. Πιερίας
Σπύρος Κουλκουδίνας Πρόεδρος Δημ.Τ.Ο.Ν.Δ. Κατερίνης
Θεόδωρος Πυρόβολος Πρόεδρος Δημ.Τ.Ο.Ν.Δ. Δίου Ολύμπου
Ηρακλής Τσανικίδης Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Κατερίνης
Ασημίνα Στρίμπα Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης
Κώστας Ρέχας Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης
Ευαγγελία Ξυπτερά Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας
Περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι , εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων, συλλόγων

Στην έναρξη της εκδήλωσης αναγνώστηκαν επιστολές του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Πρώην Προέδρου της Ν.Δ. Βαγγέλη Μειμαράκη.